Депутати Європарламенту написали Порошенку лист з вимогами

Читать на русском
Депутати Європарламенту написали листа українському уряду, в якому закликав скасувати е-декларування для борців з корупцією.
ЄС та Україна

20 депутатів Європейського парламенту, які є учасниками неформальної групи «Друзі європейської України», закликають українську владу скасувати електронне декларування для громадських активістів, які займаються протидією корупції.

Про це повідомляє Центр інформації про права людини, пише «Слово і Діло».

Відповідний лист депутати Європарламенту направили на ім'я президента України Петра Порошенка, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана і спікера парламенту Андрія Парубія.

На шляху реформ і деокупації: у чому суть «плану Маршалла» для України та які умови ЗаходуДиректор військових програм Центру Разумкова розповів, чи потрібен Україні «план Маршалла» та чи можлива його реалізація в українських реаліях.

Євродепутати здивовані прийнятими законодавчими змінами щодо електронного декларування для антикорупційних активістів.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко заявив, що в листопаді 2016 року Україна отримає безвізовий режим з ЄвросоюзомСказано 20 жовтня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Ми переконані, що ці нововведення, які зараз покладені на представників неурядових організацій, що займаються протидією корупції, з вимогою публікувати декларації про їх доходи - це непотрібний, безпрецедентний і дискримінаційний крок», - йдеться в листі.

На їхню думку, прийняття законодавчих змін - це «прояв тиску на тих громадських активістів, які невтомно виконують надзвичайно цінну роботу по викриттю і повідомленням про випадки корупції в Україні».

Депутати закликають негайно переглянути прийняті законодавчі зміни щодо е-декларування і засвідчити, що зусилля української влади в боротьбі з корупцією є «щирими і серйозними».

Також члени Європарламенту нагадали, що саме протест проти масової корупції на найвищому державному рівні вивів український народ на Євромайдан.

Серед підписантів листа - депутати Петрас Ауштревічус, Ребекка Хармс, Анна Фотига, Павло Свобода та інші.

Зазначимо, що комітет Європарламенту з міжнародної торгівлі проголосував за розширення безмитних квот для України з деякими винятками.

Нагадаємо, у Європарламенті підтверджують 11 червня як дату введення безвізового режиму для поїздок українських громадян до країн ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: