Кабмін дозволив готувати збиткові шахти до ліквідації

Читать на русском
Кабмін схвалив проект постанови Про внесення змін до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реструктуризації вугільної та торфодобувної промисловості.

Кабінет міністрів України дозволив фінансувати підготовку до ліквідації збиткових шахт без виділення їх із складу діючого вугледобувного підприємства і без створення нових юридичних осіб.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні у Києві в середу, повідомляє Міністерство енергетики та вугільної промисловості України, передає «Слово і Діло».

«Проектом постанови законодавчо закріплена норма, відповідно до якої буде надана можливість фінансувати процес підготовки збиткових шахт до ліквідації без виділення їх із складу діючих вугледобувних підприємств. Це значно скоротить процес підготовки до ліквідації, і витрати на її проведення, а майно зазначених шахт буде вчасно передаватися на ліквідацію», — зазначили у Міненерговугілля.

Ухвалення законопроекту також дозволить відкрити фінансування за бюджетною програмою.

«Реструктуризація вугільної та торфодобувної промисловості», що в свою чергу дозволить погасити заборгованість із заробітної плати працівникам підприємств реструктуризації, оплатити спожиту в 2017 електроенергію і приступити до виконання робіт в рамках проектів ліквідації шахт, мінімізує збільшення їх вартості.

Зазначимо, що з 1 квітня Міненерговугілля збільшило ціну готової вугільної продукції, що видобувається державними шахтами, на 15,6% – з 1730 грн до 2000 грн/тонна (без ПДВ і витрат на транспортування).

Як повідомлялося, прем'єр зобов'язав Міненерговугілля до 26 квітня підготувати стратегію дій у вуглевидобувній галузі.

Нагадаємо, в травні в Україні запустять найбільший нафтохімзавод.

Раніше, у Міненерговугілля заявили про достатньому обсязі запасів вугілля, незважаючи на блокаду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: