Кабмін дозволив переглядати ціни на продукцію оборонного замовлення

Читать на русском
Кабінет міністрів дозволив державним замовникам і виконавцям оборонного замовлення переглядати ціни на продукцію в разі потреби.

31 травня Уряд схвалив зміни до Порядку планування, формування, розміщення, коригування державного оборонного замовлення, а також здійснення контролю за його виконанням і можливість перегляду ціни в рамках державних контрактів.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку, передає «Слово і Діло».

Це є додатковим кроком до спрощення управлінської та виробничої діяльності підприємств оборонної промисловості.

Нововведення дозволяє державним замовникам і підприємствам-виконавцям переглядати і вносити зміни в розмір ціни на продукцію, роботи або послуги оборонного призначення в разі виникнення такої необхідності - наприклад, зміни валютних курсів, інфляційних процесів тощо. Раніше коригувати ціни після вже проведеної попередньої оплати було неможливо, йдеться в повідомленні.

«Виготовлення продукції оборонного призначення - тривалий технологічний процес, і ймовірність виникнення форс-мажорних обставин є досить високою, - зазначає заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юрій Бровченко. - Саме тому ми вирішили надати сторонам контракту з оборонного замовлення можливість оперативно реагувати на зміни економічного середовища».

Раніше в Міноборони назвали кількість офіцерів запасу, яких призвуть до армії.

Нагадаємо, «Укроборонпром» зможе поставляти озброєння арміям НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: