«Укроборонпром» зможе постачати озброєння арміям НАТО

Читать на русском
У місії додали, що зараз почалася підготовка доповнень для договірно-правової бази для врегулювання співробітництва України з АНПП.
«Укроборонпром» планує співпрацювати з НАТО

Агентство НАТО з підтримки і постачання (АНПП) виступило з пропозицією включити підприємства оборонно-промислового комплексу України в перелік виробників продукції оборонного призначення.

Таким чином Державний концерн «Укроборонпром» може отримати дозвіл на участь у тендерах на поставку товарів і послуг в інтересах країн-членів і партнерів Альянсу, повідомляє прес-служба «Укроборонпрому», пише «Слово і Діло».

«Укроборонпром» запланував міжнародний аудитНайближчим часом Укроборонпром планує оголосити тендер з відбору міжнародного аудитора для Укроборонпрому.

«Україна стала першою країною серед східноєвропейських партнерів НАТО, якій запропоновано таку можливість», – зазначили в місії України при НАТО.

У місії додали, що зараз почалася підготовка доповнень для договірно-правової бази для врегулювання співробітництва України з АНПП.

«Укроборонпром» почав виробництво техніки для ЗСУ під держгарантіїПідприємства, що входять до складу Державного концерну «Укроборонпром», виготовлять, відремонтують і модернізують понад 600 одиниць військової техніки для української армії за державними гарантіями.

Генеральний директор «Укрооборонпрома» Роман Романов сказав, що «впровадження стандартів НАТО у виробництво і розробку нової техніки для сумісності ОВТ країн-членів Альянсу - це вектор розвитку і реформування «Укроборонпрому».

В «Укроборонпромі» відзначили, що його підприємства переходять на міжнародні стандарти роботи. Так, 70% з них сертифіковані по ISO 9001, на них впроваджується система управління та забезпечення якості AQAP 2000.

40 підприємств «Укроборонпрому» отримали доступ до Головного каталогу НАТО з логістики. «Цей інструмент дозволив підприємствам вітчизняного ОПК вийти на міжнародний ринок озброєння та реалізувати програму імпортозаміщення», - відзначили в «Укроборонпромі».

Раніше стало відомо, що «Укроборонпром» буде співпрацювати з Туреччиною.

Нагадаємо, що 30 січня 2017 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Кабмін планує збільшити складу наглядової ради державного концерну «Укроборонпром», що об'єднує головні підприємства оборонно-промислового комплексу країни, до 10-12 чоловік. Подивимося, чи зможе він виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: