Візовий режим з Росією: хто найбільш завзято підтримує ідею віз для росіян?

Читать на русском
У багатьох фракціях українського парламенту є депутати, що обстоюють запровадження візового режиму з Росією. Які шанси на ухвалення цього рішення, зважаючи на заяви політиків, спробувало проаналізувати Слово і Діло.
Фото з відкритих джерел

У понеділок, 22 травня, народний депутат, заступник голови фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук заявив, що в парламенті готуються розглянути питання запровадження візового режиму з Російською Федерацією. Це, за його словами, стратегічне питання, яке необхідно вирішити після запровадження безвізу з ЄС. Тетерук наголосив, що наразі у Верховній Раді намагаються оцінити кількість народних депутатів, готових підтримати цю ініціативу.

«Слово і Діло» також зібрало список народних обранців, котрі не проти такого нововведення, а також тих, хто вважає цю ідею недоцільною.

Депутати, що належать до першої групи, є практично у кожній фракції (за винятком «Опоблоку» і «Батьківщини»). Особисто підтримати постанову про запровадження візового режиму з РФ пообіцяли позафракційні Андрій Іллєнко, Дмитро Добродомов, Володимир Парасюк, Віктор Чумак, члени БПП Сергій Рудик і Вадим Денисенко, Володимир Ар’єв, представники «Самопомочі» Єгор Соболєв і Олег Березюк, а також Олег Ляшко.

Спікер парламенту Андрій Парубій запевнив, що буде домагатися ухвалення постанови про запровадження візового режиму з РФ, а лідер фракції НФ Максим Бурбак – що їхні депутати обов’язково підтримають цю ініціативу.

При цьому представники кількох фракцій і груп виступили категорично проти постанови. Зокрема, про те, що «Блок Петра Порошенка» не проголосує за неї, заявив заступник голови фракції Олексій Гончаренко. Лідер «Опоблоку» Юрій Бойко також виступив проти візового режиму, як і голова депутатської групи «Воля народу» Ярослав Москаленко. І якщо в БПП, як бачимо, є депутати, що не вагаються з підтримкою запровадження віз для росіян, то 43 голосів «Опоблоку» і ще 19 – «Волі народу» поборникам цієї постанови очікувати точно не варто.

Ще низка депутатів дали обіцянки подвійного характеру: запровадити безвізовий режим з Європейським Союзом і паралельно візовий – з Росією. Йдеться про Юрія Бублика, Дмитра Осуховського, Андрія Іллєнка, Михайла Головка й Олександра Марченка (всі – позафракційні).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: