Геращенко пояснив, що потрібно для введення віз із Росією

Читать на русском
Відповідаючи на запитання, коли можливе рішення про введення віз з РФ, депутат взазначив: Тоді, коли буде бажання і можливість це зробити.

Нардеп фракції «Народний фронт» Антон Геращенко вважає, що для введення візового режиму з Російською Федерацією потрібна політична воля керівництва України.

Про це він заявив сьогодні, 1 червня, журналістам, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Таке рішення може ухвалюватися Міністерством закордонних справ за узгодженням з президентом, який є главою держави і керівником зовнішньої політики України. Рішення Верховної Ради для цього не потрібно, для цього потрібна політична воля і тверезий розрахунок», – сказав Геращенко.

Нардеп підкреслив, що рішення Ради національної безпеки і оборони з цього приводу може бути тільки консультативним, рекомендаційним.

Відповідаючи на запитання, коли можливе рішення про введення віз з РФ, депутат зазначив: «Тоді, коли буде бажання і можливість це зробити».

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов висловився за якнайшвидше введення візового режиму з Росією.

Своєю чергою, Міністерство закордонних справ України заявило, що буде готове до введення візового режиму з РФ у разі ухвалення відповідного політичного рішення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: