Путін божиться, що Асад не застосовував хімзброю в Сирії

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін заявив про відсутність доказів застосування хімічної зброї урядом президента Сирії Башара Асада.

Президент Росії Володимир Путін заявив про відсутність доказів застосування хімічної зброї урядом президента Сирії Башара Асада.

Про це він сказав в інтерв'ю французькій газеті Le Figaro, пише «Слово і Діло».

«Після того як відбулася подія, пов'язана з хімічною зброєю, ми тодразу ж запропонували нашим американським партнерам і всім, кому це за доцільне, провести інспекцію аеродрому, з якого нібито піднялися літаки, які застосували хімічну зброю», - заявив Путін.

За його словами, всі відмовилися проводити перевірку, а також не стали досліджувати місце, за яким було завдано удар із застосуванням хімічної зброї.

Застосування хімічної зброї: наймасовіші хімічні атаки в історії«Слово і Діло» склало інфографіку про випадки масованого застосування хімічної зброї у світовій історії і державах, які володіють нею донині.

«На мій погляд, це було зроблено тільки з однією метою - пояснити, чому потрібно до Асада застосовувати додаткові заходи впливу, в тому числі і військового характеру. От і все. Ніяких доказів застосування Асадом хімічної зброї не існує», - додав Путін.

Нагадаємо, на початку цього місяця міжнародна група почала розслідування хіматаки в Ідлібі.

Крім того, Туреччина представила доповідь в якій звинуватила сирійську владу у використанні зарину під час хімічної атаки в Ідлібі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: