Туреччина підтвердила отруєння людей зарином під час хіматаки в Сирії

Читать на русском
Турецька експертиза підтвердила використання отруйного газу зарину під час хімічної атаки в сирійському місті Хан-Шейхуні минулого тижня.

Турецька експертиза підтвердила використання отруйного газу зарину під час хімічної атаки в сирійському місті Хан-Шейхуні минулого тижня.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Туреччини Реджеп Акдаг, повідомляє агентство Anadolu, передає «Слово і Діло».

«В результаті використання хімічної зброї в провінції Ідліб в крові і сечі постраждалих від атаки був виявлений ізопропіловий ефір фтор ангідриду метілфософоновой кислоти, метаболіт газу зарин», - сказав міністр.

Раніше про застосування зарину говорилося в основному на неофіційному рівні. Також говорилося про можливе застосування хлору, який до цього частіше використовувався в Сирії.

Глави МЗС G7 не змогли затвердити санкції проти РФ за хімічну атаку в СиріїГлава Міністерства закордонних справ Італії Анджеліно Альфано повідомив, що санкції проти Російської Федерації не вдалося затвердити.

Ще до початку громадянської війни в Сирії були значні запаси бойових отруйних речовин, зокрема зарину.

У 2014 році під тиском міжнародної спільноти Сирія погодилася знищити всі запаси бойових отруйних речовин і компонентів для їх виробництва.

Нагадаємо, під час хіматаки в Хан-Шейхуні загинули майже 100 осіб.

США у відповідь на хімічну атаку завдали ракетного удару по сирійській авіабазі в Хомсі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: