Нова хіматака в Сирії: авіація Асада скинула вісім бочкових бомб

Читать на русском
Представник Управління цивільної оборони провінції Дераа в Сирії Мухаммед Аль-Зуз повідомив, що з початку квітня атаки Асада і ВКС Росії на Дераа почастішали. Вертольоти скинули на територію провінції 78 бочкових бомб.
Нова хіматака в Сирії

Авіація режиму Башара Асада скинула вісім бочкових бомб на підконтрольний опозиції населений пункт Дераа Белед в сирійській провінції на півдні країни.

Про це агентству «Анадолу» повідомив представник Управління цивільної оборони провінції Дераа Мухаммед Аль-Зуз, передає «Слово і Діло».

«За його словами, з самого ранку 12 квітня авіація режиму Асада скинула вісім бочкових бомб на підконтрольний опозиції населений пункт Дераа Белед в сирійській провінції Дера на півдні країни. Загиблих і постраждалих немає, але у населеному пункті зруйновано безліч будинків», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, Асад виправдовує застосування бочкових бомб втручанням США в ситуацію в Сирії.

Аль-Зуз повідомив, що з початку квітня атаки режиму Асада і ВКС Росії на Дераа почастішали. Вертольоти режиму Асада з початку квітня скинули на територію провінції 78 бочкових бомб.

Крім того, німецький журналіст Джуліан Ріпці написав у своєму Twitter, що внаслыдок химатаки постраждало сирійське місто Карф-Зіта, на півночі Хами. Згідно з його джерелами, це була атака хлорином.

Нагадаємо, турецька експертиза підтвердила використання отруйного газу заріна під час хімічної атаки в сирійському місті Хан-Шейхуні минулого тижня.

10 квітня Вашингтон заявив, що адміністрація Трампа приймати відповідні заходи після кожного використання режимом Асада хімічної зброї або бочкових бомб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: