Обставини хіматаки в Ідлібі розслідуватимуть експерти OPCW

Читать на русском
Місія з пошуку фактів була спрямована Організацією по забороні хімічної зброї в Гаазі з метою зібрати біологічні зразки і взяти інтерв'ю у тих, хто вижив.
експерти OPCW

До Туреччини спрямована група експертів Організації щодо заборони хімічної зброї (OPCW) для збору зразків в рамках розслідування обставин атаки із застосуванням хімічної зброї у Сирії.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела, передає «Слово і Діло».

«Місія з пошуку фактів була спрямована Організацією по забороні хімічної зброї в Гаазі з метою зібрати біологічні зразки і взяти інтерв'ю у тих, хто вижив», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що місія буде визначати, чи було використано хімічну зброю, однак вона не уповноважена висувати звинувачення.

Як очікується, результати досліджень мають бути готові протягом 3-4 тижнів і будуть долучені до результатів спільного розслідування ООН-OPCW з виявлення осіб або установ, відповідальних за використання хімічної зброї.

Раніше патологоанатомічна експертиза тіл трьох сирійців, доставлених в турецьку Адану з Ідліб, підтвердила факт застосування хімічної зброї режиму Асада.

Внаслідок застосування режимом Асада хімічної зброї у населеному пункті Хан-Шейхун провінції Ідліб загинули близько 100 мирних жителів, а також сотні постраждали. Турецька експертиза підтвердила використання отруйного газу зарину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: