Суд РФ продовжив арешт журналісту Сущенку

Читать на русском
Українському журналісту в Росії Роману Сущенку продовжили арешт до кінця червня. Його звинувачують в шпигунстві.
Роман Сущенко

Лефортовський суд Москви продовжив до 30 червня арешт українському журналісту Роману Сущенко, який незаконно утримується в Росії і звинувачується в шпигунстві.

Про це повідомляє «Інтерфакс», пише «Слово і Діло».

«Суд постановив: клопотання слідства задовольнити, продовжити запобіжний захід у вигляді утримання під вартою відносно обвинуваченого Сущенка на два місяці, тобто до 30 червня 2017 року», - оголосила своє рішення суддя Маргарита Котова в середу.

Путін перетворює Росію на Північну Корею – правозахисникЕксперт Харківської правозахисної групи поділився міркуваннями щодо справи журналіста Романа Сущенка.

Таким чином, суд відхилив прохання адвоката Марка Фейгіна про зміну його підзахисному запобіжного заходу на домашній арешт, який він міг би відбувати в гостьовому будинку посольства України в Москві.

Відзначається, що засідання пройшло в закритому режимі, оскільки справа Сущенка має гриф «цілком таємно».

Перед початком розгляду обвинувачений і його захист просили залишити засідання відкритим, так як ніякі відомості, що становлять держтаємницю, при продовженні запобіжного заходу ніколи не обговорюються.

«Ми розбираємося тільки з питанням про продовження терміну утримання під вартою, змісту справи це ніяк не стосується. Ніякі питання, що стосуються суті обвинувачення, раніше жодного разу не обговорювалися», - зазначив Фейгін, який також просив дозволити зйомку процесу.

Як повідомлялося раніше, адвокат Сущенка хоче долучити до справи кілька нових документів.

Нагадаємо, батьки ув'язненого в Москві кореспондента Романа Сущенка отримали від нього листа, датованого ще 28 січня.

Відзначимо, що 8 лютого 2017 року під час зустрічі з сім'єю журналіста Романа Сущенко, незаконно заарештованого в Росії, Президент України Петро Порошенко вручив синові журналіста Максиму годинник. Петро Порошенко пообіцяв, що Сущенко скоро повернеться додому.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: