Адвокат Сущенка хоче долучити до справи кілька нових документів

Читать на русском
Також адвокат буде клопотати про допуск українського консула в Москві Геннадія Брескаленко до справи журналіста.
Роман Сущенко, архівне фото

Марк Фейгін, адвокат незаконно затриманого у Росії кореспондента Романа Сущенко, який побував у свого підопічного, повідомив, як він зі своїм підзахисним готуються до засідання про продовження утримання під вартою.

Про це передає Укрінформ, передає «Слово і Діло».

Генсек Ради Європи отримав листа від СущенкаПостпред України при РЄ Дмитро Кулеба передав Турбйорну Ягланду листа від Романа Сущенка, написаного ним у московському Лефортово.

«Побував сьогодні у Сущенко. Переді мною у нього був консул Брескаленко. Обговорювали з Романом Володимировичем питання, пов'язані із судовим засіданням про продовження утримання під вартою, термін якого закінчується 30 квітня. Як і раніше, будемо вимагати змінити запобіжний захід на домашній арешт», - сказав Фейгін.

Він нагадав, що з грудня фактично жодних слідчих дій по справі Сущенко не відбувається. Тому утримання під вартою з січня по квітень взагалі ніяк не виправдане.

«Також будемо клопотати про допуск українського консула в Москві Геннадія Брескаленко до справи, в чому нам раніше вже було безпідставно відмовлено. І ще – готую до залученню до справи кілька документів, про яких повідомлю пізніше», - уточнив адвокат.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що журналіст Сущенко повернеться додомуСказано 8 лютого 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Як відомо, 30 вересня ФСБ Росії затримала в Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенко за підозрою в шпигунстві. У російської спецслужби вважають, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В українській розвідці причетність до Сущенко відомства не підтверджують.

Раніше повідомлялося, що журналіста Сущенко висунули на Всесвітню премію ЮНЕСКО.

Нагадаємо, Сущенко заборонили писати листи Порошенко і Клімкіну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: