Уряд затвердив концепцію реформи держконтролю охорони навколишнього середовища

Читать на русском
Кабінет міністрів України на засіданні затвердив концепцію реформування системи державного нагляду в сфері охорони навколишнього середовища.

Кабінет міністрів України на засіданні в середу затвердив концепцію реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього середовища.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак під час презентації концепції на засіданні уряду в середу, передає «Слово і Діло».

«Концепція передбачає три етапи. Перший - ліквідація Державної екологічної інспекції та створення нового органу - Державної природоохоронної служби. Ми вважаємо, що всі працівники нової служби повинні пройти відбір на відкритих конкурсах і ніяких переатестацію», - повідомив міністр.

На другому етапі планується сконцентрувати увагу на оновленні законодавчої бази, над організацією проведення моніторингу стану навколишнього середовища, забезпеченням функціонування загальнодержавної екологічної автоматичної інформаційно-аналітичної системи.

«Третій етап передбачає введення нової системи моніторингу стану навколишнього середовища, впровадження екологічних стандартів і норм при здійсненні природоохоронного нагляду, запровадити фінансові гарантії для підприємств, які здійснюють діяльність, що є загрозою для навколишнього середовища», - зазначив міністр.

Мінекології переходить на електронні адмінпослугиМіністерство екології України готується повністю перейти на електронні адміністративні послуги.

За словами Семерака, концепція передбачає скасування щорічних планових перевірок підприємств малого і середнього бізнесу, які не ведуть діяльності пов'язану з небезпечним виробництвом, або загрозою навколишньому середовищу.

Крім того, в планах створити до 10 міжрегіональних територіальних органів служби та в їх складі 27 спеціальних обласних інспекцій.

Міністерство екології та природних ресурсів також планує в найближчі кілька тижнів ухвалити проект концепції стратегії поводження з відходами.

Семерак зазначив, що вже підготовлений проект закону про відходи, який зараз проходить процес реєстрації в секретаріаті.

Нагадаємо, раніше в Мінекології заявляли про гостру нестачу води в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: