Екс-депутат Фірсов заявив про створення на Донбасі альтернативи «Опоблоку»

Читать на русском
За словами Фірсова, робоча назва нової партії — Альтернатива, оскільки в проблемних регіонах занадто часто доводиться чути фразу альтернативи немає.

Колишній депутат Єгор Фірсов разом з командою ініціює створення політичної сили, яка б стала проукраїнською альтернативою «Опозиційному блоку» і «Партії регіонів» на Донбасі.

Про це Фірсов написав у своєму блозі на «Українській правді», передає «Слово і Діло».

«Якщо в Україні немає політичної сили, яка могла б якісно і системно працювати з населенням у південних і східних регіонах (я не беру до уваги п'яту колону) і протистояти там реваншу проросійських сил, залишається тільки зробити її самостійно. Іншого виходу немає», - написав він.

Антон КіссеНародний депутат України
Кіссе заявив, що в парламенті буде створена депутатська група "Наш край"Сказано 26 липня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

За його словами, вже зібралася невелика ініціативна група, яка домовилася діяти спільно, а це Денис Казанський, Микола Малуха, Руслан Калінін, Денис Каплунов, Олексій Митасов, Олег Зонтов.

«Також допомагати нам буде Сергій Гармаш (головний редактор видання «Остров» - ред). Це, звичайно, поки що не партія, а тільки ініціатива по створенню партії. Створення політичної сили - це довгий і важкий труд (якщо у тебе звичайно немає мільйона доларів і благословення когось з олігархів). Але, як відомо, довга дорога завжди починається з першого кроку», - написав Фірсов.

«Східні регіони - як були, так і залишаються нашим ведмежу кутом, де не працює толком ні влада, ні українська опозиція. На жаль, на неофіційному рівні в багатьох партійних офісах існує думка, що Донбас в електоральному плані для них безперспективний, тому немає сенсу витрачати на нього ресурси і час», - пише Фірсов.

«Таким чином виникає свого роду замкнуте коло - на Донбасі зберігається монополія регіоналів, тому що інші з регіоном не працюють, а не працюють з регіоном тому, що «там все одно тільки за регіоналів голосують», - додав він.

За його словами, через це активна, проукраїнська молодь просто їде з Донбасу, бо не бачить там жодних перспектив і не хоче жити в «заповіднику совка». Залишається електорат «регіоналів».

За його словами, робоча назва нової партії - «Альтернатива», «оскільки в проблемних регіонах надто вже часто доводиться чути фразу «альтернативи немає».

Як відомо, з'їзд партії БПП «Солідарність» 25 березня 2016 року ухвалив рішення відібрати депутатський мандат у Миколи Томенка та Єгора Фірсова, які вийшли з фракції БПП.

Нагадаємо, у квітні народний депутат Надія Савченко увійшла до складу і очолила однойменну партію «Громадянська платформа Надії Савченко».

Також нардеп, екс-глава Донецької ОДА Сергій Тарута зробив заяву щодо створення нової політичної партії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: