Гройсман доручив Мінфіну прискорити підготовку законопроекту про електронну акцизну марку

Читать на русском
Гройсман доручив Міністерству фінансів прискорити підготовку законопроекту про електронну акцизну марку, що дозволить припинити розповсюдження контрафактної продукції.

Робота Міністерства фінансів над впровадженням електронної акцизної марки має бути прискорена, вважає прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Про це він повідомив в ході засідання уряду в середу, передає «Слово і Діло».

«Я просив би Міністерство фінансів прискорити роботу по винесенню цього законопроекту (по запуску електронної акцизної марки - ред.) На Кабмін на розгляд і направити його в парламент. Нам потрібно зробити прозорий, конкурентний закон, щоб ми з цього питання поставили крапку», - сказав прем'єр-міністр.

За його словами, електронна акцизна марка використовується сьогодні у всіх країнах світу. Її впровадження дозволити мобілізувати десятки мільйонів гривень до місцевих бюджетів.

«Величезна кількість контрафактного спирту продається без акцизу через ланка малого і середнього бізнесу. Кожен орган місцевого самоврядування зацікавлений в тому, щоб ці кошти надходили до місцевого бюджету », - додав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

В Україні спрогнозували тіньовий ринок горілки через зростання акцизу«Тіньовий ринок» горілки в 2017 році може зрости до 65% проти 50% у 2016 році через зростання акцизного збору на 20% у 2017 році.

Гройсман вважає, що є тільки один спосіб вивести нелегальний підакцизну групу товарів в законне поле - ввести електронну акцизну марку.

Як відомо, в БПП виступили за зниження акцизного податку на алкоголь.

Нагадаємо, раніше експерт розповів «Слову і Ділу» чого доб'ються чиновники, підвищивши акцизи на алкоголь і сигарети.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: