У БПП виступили за зниження акцизного податку на алкоголь

Читать на русском
Заступник голови парламентського комітету з питань промислової політики і підприємництва Борислав Розенблат вважає завищеними акцизний податок на алкоголь.

Акцизні податки, які сьогодні платять легальні виробники алкоголю, завищені. Тому в країні збільшується кількість контрабандної продукції, а бюджет недоотримує мільярди гривень надходжень.

Про це в коментарі УНН сказав народний депутат, заступник голови комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва Борислав Розенблат, повідомляє «Слово і Діло».

«Я вважаю, що податки треба знижувати. Якщо ми знизимо податки - ми дамо більше можливостей легалізації цієї області, а це, в свою чергу, призведе до збільшення надходжень до бюджету. Адже є величезна кількість контрабандної продукції, контрафактної, і ми недоотримуємо сьогодні мільярди гривень. Саме з цієї точки зору, ми повинні знизити податки і легалізувати сферу», – сказав він.

Паралельно, за словами нардепа, повинна бути посилена боротьба з контрафактним алкоголем з боку правоохоронних органів.

«Якість горілки має підніматися за рахунок контролю і через неможливість підробки продукції. Але це питання вже до правоохоронних органів. А у нас звикли все регулювати податками, а я вважаю, що боротися з неякісною контрафактної і контрабандної продукцією повинна і правоохоронна систему», – сказав Розенблат.

Нагадаємо, в Україні спрогнозували тіньовий ринок горілки через зростання акцизу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: