У комітетах Ради схвалили підвищення акцизу на тютюнові вироби на 42%

Читать на русском
Комітет ВР з питань податкової й митної політики схвалив підвищення специфічної ставки акцизу на тютюнові вироби на 42 відсотки.

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики схвалив підвищення специфічної ставки акцизу на тютюнові вироби на 42%, адвалорної ставки – на 3 процентних пункти, до 15%.

Таке рішення було ухвалено в результаті розгляду урядового законопроекту №5132, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Водночас комітет не дійшов остаточногно рішення щодо законопроекту №5132: в засіданні оголошена перерва, воно продовжиться у вівторок о 14:00.

Експерт розповів, чим загрожує чергове підвищення акцизу на сигаретиФінансовий аналітик поділився міркуваннями щодо рішення підвищити акциз на тютюнові вироби.

Як повідомлялося раніше, згідно із законопроектом №5132, спочатку пропонувалося підвищити специфічну ставку акцизу на тютюнові вироби на 30%, адвалорну ставку – на 3 п. п. (З 12% до 15%). Зокрема, акциз на сигарети за специфічною ставкою передбачав збільшення з 318,26 грн за 1 тис. штук до 413,74 грн за 1 тис. штук.

Нагадаємо, що Кабмін 3 жовтня представив три законопроекти щодо податкової, митної та бюджетної реформ на найближчі роки з внесенням змін до відповідних кодексів.

Раніше Міністерство фінансів України розробляло пропозицію дозволити імпорт тютюнової сировини без сплати акцизного податку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: