10 американських міст вимагають імпічменту Трампа

Читать на русском
Якщо Конгрес прийде до висновків про доцільність цього кроку, відбувається процедура голосування в Палаті представників, де рішення приймається простою більшістю.
Дональд Трамп

У США щонайменше десять органів місцевого самоврядування звернулися з офіційним запитом до законодавців у Конгресі, щоб почати процедуру імпічменту американського президента.

Про це написало 29 травня видання Politico, передає «Слово і Діло».

Скорочення фінансової допомоги США: чи варто турбуватися УкраїніЖурналіст Денис Попович розповідав, чи варто хвилюватися Україні через інформацію про заміну військової допомоги США на кредити.

«Бруклін, штат Массачусетс, став десятим органом місцевого самоврядування, який прийняв резолюцію, яка закликає до імпічменту», - йдеться у публікації.

У цьому ж штаті відповідну пропозицію внесли муніципалітети Кембриджа, Амхерста, Пелхама і Леверетта. Влада міста Ньютон зараз розглядає таку можливість. Приєднався й штат Каліфорнія. Тут цю ініціативу підтримують міста Лос-Анджелес, Річмонд, Аламеда і Берклі.

Турне Трампа показало, хто друзі Америки, а хто її вороги – Білий дімАмериканський лідер завершив своє перше закордонне турне в ході якого відвідав Саудівську Аравію, Ізраїль, саміт НАТО в Бельгії, саміт країн G7 в Італії.

Крім того, повідомляється, що в Чикаго міська рада розробила проект постанови, який вже підтримав 31 представник місцевого самоврядування, вони ж стали співавторами документу. Ініціатори постанови в зв'язку з цим заявили, що відправною точкою стало звільнення Трампом Джеймса Комі з посади директора ФБР, який проводив розслідування проти його оточення. При цьому наголошується, що нинішній президент намагається перешкоджати розслідуванню.

Мета такої активності органів місцевого самоврядування, які в принципі не мають повноважень в питанні імпічменту, полягає в тому, щоб переконати Конгрес зробити перший крок до усунення Трампа. Мова йде про те, щоб почати розслідування, необхідне для визначення, чи є виправданими звинувачення для імпічменту президента.

Вісім фактів про імпічмент президента в СШАПолітичний експерт Олександр Москалюк розповів, чим у США складна процедура імпічменту та скільки разів вона застосовувалася до американських президентів.

Якщо Конгрес прийде до висновків про доцільність цього кроку, відбувається процедура голосування в Палаті представників, де рішення приймається простою більшістю. Після цього голосування відбувається в Сенаті, який повинен набрати не менше двох третин голосів для затвердження цього рішення.

Раніше Меркель закликала європейців більше не розраховувати на США.

Нагадаємо, що Трамп пообіцяв вирішити проблему ядерної зброї КНДР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: