Насіров просить випустити його за кордон на лікування. В САП не підтверджують

Читать на русском
Насіров надав слідству документи, які підтверджують нагальну необхідність виїзду за кордон на лікування. Країною, де мають надати медичні послуги, Насіров назвав США.

До детективів Національного антикорупційного бюро звернувся відсторонений керівник фіскальної служби Роман Насіров з проханням повернути йому закордонний паспорт.

Про це йдеться в сюжеті ТСН, передає «Слово і Діло».

Відзначається, що Насіров надав слідству документи, які підтверджують нагальну необхідність виїзду за кордон на лікування. Країною, де мають надати медичні послуги, Насіров назвав США.

Артем СитникДиректор Національного антикорупційного бюро України
Ситник має намір завершити розслідування щодо Насірова на початку червняСказано 22 травня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

У документі чиновник наголошує на необхідності післяопераційного лікування - хірургічне втручання він вже переніс в Києві. Журналісти також отримали копію запрошення з Національного інституту діабету США - там готові лікувати українця за рахунок американського бюджету.

«Лікування фінансується з бюджету Департаменту охорони здоров'я США. Клініка хотіла б щорічно оглядати пацієнта з метою контролю за його станом протягом найближчих 5 років. Участь в дослідженні для пацієнта безкоштовно», - йдеться в цьому документі.

Хірург Олександр Ларін, який робив Насірову операцію заявив, що головний фіскал дійсно потребує подальшої терапії.

Медійне шоу, образ жертви та втеча: перспективи справи НасіроваЕксперт Центру політико-правових реформ оцінив перспективи розслідування справи екс-голови ДФС Романа Насірова.

«У нас відсутній один фармпрепарат, йод 123 - 122 йод є, а 123 немає. Є відповідні труднощі щодо виконання протоколу. Була запропонована клініка в Марселі, в Ізраїлі, в США. Ми направили звернення і виписки з історії хвороби з кодом оперативного втручання. І першими, хто дав добро і запрошення на лікування - були США», - заявив він.

Відзначимо, що в прес-службі САП ІА «Слово і Діло» повідомили, що не отримували подібного запиту від Насірова.

Раніше директор НАБУ Артем Ситник заявив, що розслідування кримінального провадження проти Насірова Національне антикорупційне бюро має намір завершити до кінця травня.

Також повідомлялося, що народний депутат України Сергій Лещенко направив депутатське звернення Президенту і генпрокурору з проханням перевірити інформацію про можливе подвійне громадянство Насірова та вжити відповідних заходів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: