Нардеп просить Порошенка позбавити Насірова українського громадянства

Читать на русском

Депутат від фракції БПП написав звернення до Глави держави з проханням перевірити відстороненого главу Держфіскальної служби на подвійне громадянство.
фото: УНІАН

Народний депутат України Сергій Лещенко направив депутатське звернення Президенту України Петру Порошенку і генеральному прокурору Юрію Луценку з проханням перевірити інформацію про можливе подвійне громадянство відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова та вжити відповідних заходів.

Фотографію відповідного документа він оприлюднив на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Мною направлене звернення до Президента Порошенка і генпрокурора Луценка щодо позбавлення Романа Насірова українського громадянства», – написав він.

Він нагадав, що на прес-конференції Президент сказав, що народний депутат Андрій Артеменко позбавлений громадянства України, так як він – громадянин Канади.

«Два місяці тому на всю країну пролунало, що голова Державної фіскальної служби є громадянином Британії. Відповідно, за аналогією з Артеменком, Насіров теж має бути позбавлений українського громадянства. Було навіть продемонстровано офіційного листа британських правоохоронців про те, що Насіров має паспорт Британії з 2012 року», – додав нардеп.

Раніше суд подовжив запобіжний захід Насірову.

Нагадаємо, прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в суді представили документ, що підтверджує наявність у Насірова британського паспорта.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: