Ситник назвав термін завершення розслідування у справі Насірова

Читать на русском
Зокрема, за словами глави НАБУ, судді іноді бояться розглядати подібні справи, затягують їх, а політики, своєю чергою, відкрито чинять тиск на суд.

Розслідування кримінального провадження проти усуненого глави Державної фіскальної служби Романа Насірова Національне антикорупційне бюро має намір завершити до кінця травня.

Про це на конференції з питань повернення активів 21 травня повідомив директор НАБУ Артем Ситник, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Ми плануємо в цьому місяці завершити розслідування і відкрити стороні захисту матеріали справи. Можливо це буде в кінці цього - початку наступного місяця», - сказав він.

При цьому Ситник зазначив, що існує низка проблем щодо розгляду справ проти вищих державних чиновників у суді.

Медійне шоу, образ жертви та втеча: перспективи справи НасіроваЕксперт Центру політико-правових реформ оцінив перспективи розслідування справи екс-голови ДФС Романа Насірова.

Зокрема, за словами глави НАБУ, судді іноді бояться розглядати подібні справи, затягують їх, а політики, своєю чергою, відкрито чинять тиск на суд. Ситник також повідомив, що у справах бюро арештовано грошові кошти в розмірі близько 3 млрд гривень.

Раніше народний депутат Сергій Лещенко направив депутатське звернення Порошенку і Юрію Луценку з проханням перевірити інформацію про можливе подвійне громадянство Насірова і вжити відповідних заходів.

Також повідомлялося, що захист Насірова готує позов до Європейського суду з прав людини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: