Регулятор змінив характеристики добровільних видів страхування

Читать на русском
Згідно з новими характеристиками, такий вид страхування як страхування майна пропонується доповнити страхуванням сільгосппродукції.

Нацкомфінпослуг розробила проект розпорядження про внесення змін до характеристики та класифікаційні ознаки добровільних видів страхування, згідно з якими, зокрема, такий вид страхування як страхування майна пропонується доповнити страхуванням сільгосппродукції.

Крім того згідно оприлюдненому на сайті регулятора проект розпорядження у визначенні видів страхування вказується, послуги надаються застрахованій особі або страхувальнику, передає «Слово і Діло».

Також планується розширити зобов'язання страховика при страхуванні вогневих ризиків та ризиків стихійних явищ. А саме зобов'язавши його відшкодовувати витрати за роботи з розбирання, переміщення будівель, споруд, обладнання на нове місце, які були виконані для порятунку майна або з метою зменшення збитків і витрат на прибирання визначеної у договорі території від уламків майна потерпілого в результаті страхового випадку.

Згідно із запропонованими регулятором змінами із пункту який регулює страхування цивільної відповідальності власника наземного транспортного засобу пропонується виключити вимоги щодо здійснення страховиком виплати спадкоємцям третьої особи, яка потерпіла не в результаті ДТП як було раніше, а в результаті експлуатації застрахованим зазначеного в договорі транспортного засобу. А також виключити пункт, що забороняє страхувати судові витрати пов'язані із встановленням шкоди яка була завдана життям, здоров'ю та майну потерпілої третьої особи.

Виробничий травматизм: страхові випадки й механізм компенсаціїУ День охорони праці «Слово і Діло» пропонує ознайомитися зі статистикою нещасних випадків на виробництвах України й тим, який механізм розслідування й відшкодування збитків передбачає законодавство.

Крім того в документі вперше прописані характеристики цивільно-правової відповідальності арбітражного керуючого, а також добровільного страхування життя і здоров'я волонтерів в період виконання ними волонтерської допомоги.

Норму яка дозволяла страховику розробляти правила, які об'єднують ознаки кількох видів страхування, в разі наявності ліцензії пропонується замінити на те, що правила страхування можуть передбачати умови відшкодування витрат, понесених страхувальником при настанні страхового випадку для запобігання або зменшення збитків.

Як відомо, у 2017 році українці поступово будуть переходити до страхової медицини. Повний перехід має відбутися протягом трьох років.

Нагадаємо, що з 2019 року українців можуть зобов'язати оформляти медстраховку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: