В Україні створять агентство зі страхування експорту

Читать на русском
Верховна Рада ухвалила закон про забезпечення масштабної експортної експансії українських виробників шляхом страхування, гарантування та здешевлення кредитування експорту.

Верховна Рада ухвалила закон «Про забезпечення масштабної експортної експансії українських виробників шляхом страхування, гарантування та здешевлення кредитування експорту».

Відповідне рішення підтримали 237 депутатів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Законом передбачається, що для стимулювання експорту товарів (робіт, послуг) українського походження Кабінет міністрів створює Експортно-кредитне агентство, що на добровільних засадах здійснює страхування, перестрахування, надає гарантії за договорами, які забезпечують розвиток експорту, а також бере участь у реалізації програми часткової компенсації відсоткової ставки за експортними кредитами.

Документом визначені органи управління та контролю агентства, джерела його фінансування, сфери підтримки тощо. Закон передбачає публічність діяльності Експортно-кредитного агентства, визначає порядок та умови надання державної фінансової підтримки експортної діяльності.

ЄС відкрив ринок для низки нових товарів з УкраїниУ листопаді-грудні 2016 року Україна отримала можливість експорту нових товарів до ЄС, серед яких цукрова кукурудза, висівки, гриби, етанол і товари з групи «інші цукрові продукти».

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав парламент підтримати цей документ.

«Ми вже говорили неодноразово, що Україна не має бути країною з економікою сировинного типу. Додану вартість потрібно створювати в Україні. І ми маємо низку інструментів, які дозволять нам створити якісні умови. В тому числі це й Експортно-кредитне агентство, яке я прошу підтримати, та Офіс залучення і підтримки інвестицій, який у нас уже є», – сказав Гройсман.

Прем'єр наголосив, що створення Експортно-кредитного агентства дозволить Україні завойовувати нові ринки та створювати продукцію з високою доданою вартістю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що алкоголь і сигарети знову подорожчають.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: