Українців можуть зобов'язати оформлювати медстрахування з 2019 року

Читать на русском
Кабінет міністрів має намір із 2019 року запровадити обов'язкове медичне страхування. Про це йдеться в звіті про результати виконання програми діяльності уряду в 2016 році.

Кабінет міністрів має намір із 2019 року запровадити обов'язкове медичне страхування.

Про це йдеться в звіті про результати виконання програми діяльності уряду в 2016 році, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Як виглядатиме схема медичного страхування в Україні«Слово і Діло» створило інфографіку щодо майбутньої схеми медичного страхування в Україні. Як вона виглядатиме й чим відрізнятиметься?

В документі зазначається, що перехід на систему медстрахування дасть можливість забезпечити рівний доступ населення до медичної допомоги, підвищити якість послуг у закладах охорони здоров'я, а також мінімізувати витрати пацієнтів, збільшивши при цьому доходи медпрацівників за рахунок ефективного розподілу бюджетних коштів.

Нагадаємо, перехід на страхову медицину почнеться в 2017 році. В нових тарифах на медицину безкоштовним залишиться лише мінімальний страховий пакет.

Раніше повідомлялося, що українці мають обрати сімейного лікаря до липня 2017 року, а КМДА має намір запровадити систему онлайн-запису до лікарів у всіх поліклініках столиці до 2018 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: