В Україні зросли тарифи на холодну воду

Читать на русском
З 12 травня тарифи на холодну воду зросли для 24 водоканалів України. Також подорожчало водовідведення гарячої води.
В Україні зросли тарифи на холодну воду

З 12 травня тарифи на холодну воду зросли для 24 водоканалів України.

Про це повідомляє Нова комунальна Україна в Facebook, передає «Слово і Діло».

Платити по-новому: які суми побачать українці в комунальних платіжках цієї осені?Тарифи на житлово-комунальні послуги в Україні порівняно з вереснем 2015 року зросли майже вдвічі.

Відповідні постанови 26 квітня затвердила НКРЕКП, а 11 травня їх опублікувала газета «Урядовий кур'єр».

Тарифи вступили в силу на наступний день після опублікування, тобто з 12 травня.

З 12 травня тарифи на холодну воду зросли для 24 водоканалів України. Також подорожчало водовідведення гарячої води.

Холодна вода подорожчала в Києві, Львові, Рівному, Дніпропетровську, Хмельницькому, Ірпені, Вишневому, Боярці, Кам'янці-Подільському, Павлограді, Лисичанську, Коломиї та інших містах. Рівень подорожчання коливається від 7% до 28%. Найбільший відсоток зростання – у Львові, в чисельному вимірі тарифу – в Рівному та Києві.

Коштовна вода: як змінився тариф на холодне водопостачання за 3 рокиЗ 2013 року тарифи на холодне водопостачання в найбільших містах України зросли у 1,5-3 рази, найбільше – в Києві.

Наприклад, тариф для киян зросте на 14,7% і складе 15 гривень 79,2 копійки за кубометр (раніше платили 13,77 гривні), за водовідведення гарячої води – 7,52 гривні (раніше – 6,93).

«Сказати, що регулятор змінив тарифи як-то підкилимно або без обговорення не можна: всі вони порціями приймалися на засіданнях у січні, лютому і березні за участю органів місцевого самоврядування. Але фінальні постанови приймалися саме 26 квітня напередодні свят, ймовірно, щоб не розбурхувати негатив споживачів... Шашлики закінчилися, сюрприз вдався», – йдеться в повідомленні.

Причинами збільшення тарифів називають зменшення обсягів реалізації послуг, зростання мінімальної зарплати, зростання цін на електроенергію, облік витрат на повірку лічильників у приватному секторі.

Нагадаємо, що в Україні з 1 травня 2017 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України про зниженні соціальних нормативів на використання теплової енергії, електрики і газу, які встановлюються для розрахунку розміру субсидій для населення.

Зазначимо, що ураїнцям виплатять заощаджену субсидію готівкою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: