Рада змінила закон про призов на військову службу

Читать на русском
Верховна Рада зобов'язала органи місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ, навчальних закладів оповіщати призовників про їх виклик у військкомати.

Верховна Рада зобов'язала органи місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ, навчальних закладів оповіщати призовників про їх виклик у військкомати.

За документ з другої спроби проголосували 237 депутатів, передає «Слово і Діло».

Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроект №2985 про внесення змін в закон «Про військовий обов'язок і військову службу» (щодо посилення гарантій дотримання законодавства України)».

Генштаб повідомив про початок призову офіцерів запасуНайближчим часом в Україні розпочнеться призов офіцерів запасу, які отримали військові звання при закінченні відповідних військових кафедр.

Законом передбачається покласти на органи місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ і організацій, в тому числі навчальних закладів, незалежно від місця їх перебування в Україні і наявності в їхніх адміністративно-територіальних одиницях військових комісаріатів, обов'язок на вимогу комісаріатів сповіщати призовників і військовозобов'язаних про їх виклик у військкомати.

Мова йде про забезпечення своєчасного прибуття за цим викликом і необхідності в 7-денний строк повідомляти районні (міські) комісаріати про прийняття на роботу (навчання) та звільнення від роботи (навчання) призовників і військовозобов'язаних.

Зазначимо, що чинною редакцією закону відповідна обов'язок передбачена для адміністративно-територіальних одиниць, де немає військових комісаріатів.

Раніше повідомлялося, що ВР врегулювала документальне оформлення травм учасниками АТО.

Нагадаємо, раніше в МОЗ анонсували створення інтерактивної карти реабілітаційних центрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: