Порошенко затвердив програму співпраці з НАТО

Читать на русском
Програма включає заходи щодо проведення реформ у всіх важливих сферах функціонування держави.

Петро Порошенко підписав Указ «Про затвердження Річної національної програми під егідою Комісії Україна - НАТО на 2017 рік».

Про це повідомила прес-служба Президента, передає «Слово і Діло».

НАТО вчиться протидіяти гібридній війні на прикладі УкраїниЗаступник генсека НАТО заявила, що Україна є мішенню тих, хто розв'язав гібридну війну на Донбасі і в Криму.

Програма на цей рік - суттєво оновлена і вдосконалена. Документ підготовлений у відповідності з новим порядком розробки річних національних програм співробітництва України з НАТО (РНП) і оцінювання результатів їх виконання, який був затверджений президентом 7 грудня 2016 року.

Програма включає заходи щодо проведення реформ у всіх важливих сферах функціонування держави: від сектору безпеки та оборони в ключових соціально-політичних і правових реформ, боротьби з корупцією та децентралізації. Метою цих змін є наближення України до стандартів НАТО.

РНП-2017 передбачає подальший розвиток політичного діалогу України з НАТО і нарощування всеосяжної практичного співробітництва з Альянсом із залученням експертних, фінансових, матеріально-технічних та інших можливостей НАТО та держав-членів Організації для посилення обороноздатності України та можливостей протидіяти триваючої російської агресії.

Програма також спрямована на виконання рішень, ухвалених за результатами засідання Комісії Україна - НАТО на рівні глав держав і урядів 9 липня 2016 року у Варшаві. Зокрема, посилення підтримки нашої країни шляхом реалізації Комплексного пакету допомоги НАТО для України, в тому числі проектів в рамках відповідних Трастових фондів НАТО.

Нагадаємо, НАТО виділить Україні 1 мільйон євро на розвиток галузі розмінування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: