НАТО допоможе Україні виробляти «Джавеліни» — дипломат

Читать на русском
Як приклад співпраці дипломат назвав будівництво морського патрульного літака для потреб ЗСУ, дизайн і оснащення якого буде розроблятися спільно з НАТО.

Україна говорить з НАТО не про отримання «Джавелінів», а про спільну роботу з виробництва їх в Україні.

Про це заявив в.о глави місії України при НАТО Єгор Божок у статті на «Європейській правді», передає «Слово і Діло».

За його словами, в Україні часто лунає думка, що, мовляв, «справжня допомога – це надані нам «Джавеліни».

«Та я щиро переконаний: краще навчити нас ловити рибу і дати вудку, аніж постійно давати нам рибу. Тому ми з НАТО не говоримо про отримання «Джавелінів», а спільно робимо все можливе для того, щоби виробляти «Джавеліни» в Україні» - заявив Божок.

Скорочення фінансової допомоги США: чи варто турбуватися УкраїніЖурналіст Денис Попович розповідав, чи варто хвилюватися Україні через інформацію про заміну військової допомоги США на кредити.

При цьому він зазначив, що українська оборонна промисловість здатна робити геніальні речі. Крім того, Україна отримує допомогу НАТО в переході ОПК на стандарти НАТО.

Як приклад співпраці дипломат назвав будівництво морського патрульного літака для потреб ЗСУ, дизайн і оснащення якого буде розроблятися спільно з НАТО. Ще одним прикладом є організація «Укроборонпромом» за участі НАТО академії, де представників оборонних підприємств України навчатимуть методам роботи за стандартами НАТО.

«Є й інші приклади такої співпраці; деякі з них чутливі, які не можна розголошувати. Але зміст спільної роботи у сфері реформування ОПК є практичним і серйозним» - зазначив Божок.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп вніс свої пропозиції щодо бюджету, які включають заміну на кредити грантів на розвиток оборонної сфери низки країн, в тому числі України.

У Білому домі підтвердили, що проект нового бюджету Сполучених Штатів Америки передбачає заміну програм безоплатної військової допомоги низки іноземних держав на кредити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: