Зустріч G7: Росії погрожують додатковими санкціями через агресію в Україні

Читать на русском
G7 підтвердила свою відданість політиці невизнання анексії Криму і також повну підтримку незалежності, територіальної цілісності і суверенітету України.

Лідери Великої сімки не виключають додаткових санкцій проти Росії через її агресивні дії в Україні.

Про це йдеться у підсумковій декларації саміту G7, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми нагадуємо, що тривалість санкцій проти Росії чітко прив’язана до виконання нею своїх зобов’язань у рамках Мінських угод і її поваги до суверенітету України» - йдеться у документі.

Лідери наголосили, що вирішення кризи в Україні вимагає виконання мінських угод всіма сторонами.

G7 домовилася про співпрацю у протидії кібератакамНа зустрічі країн «Великої сімки» обговорили проблеми, в тому числі недавню кібератаку на низку країн.

«Санкції може бути згорнуто, якщо Росія виконає свої зобов’язання. Однак ми також готові в подальшому вживати додаткові заходи з метою збільшити фінансові втрати Росії, якщо її дії того вимагатимуть» - наголосили лідери Групи семи.

Крім того, G7 підтвердила свою відданість політиці невизнання анексії Криму і також повну підтримку незалежності, територіальної цілісності і суверенітету України.

Разом з тим, як наголосили лідери «сімки», попри розбіжності з Росією, вони виступають за її залучення до вирішення регіональних криз і спільних викликів.

Нагадаємо, 26 травня на Сицилії в місті Таорміна зібралися лідери країн Великої сімки, щоб обговорити такі теми, як боротьба з тероризмом, вихід Британії з ЄС та міграційна криза.

Напередодні глава Держдепу США Рекс Тіллерсон заявив, що Росія може повернутися до складу Великої сімки тільки після відновлення суверенітету України і виконання Мінських угод.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: