Посли G7 стурбовані законопроектом, що дозволить контролювати НАБУ

Читать на русском
Посли G7 вважають за потрібне провести консультації з вітчизняними та міжнародними акціонерами, перш ніж розглядати законопроект у Верховній Раді.

Посли країн Великої сімки стурбована можливим прийняттям законопроекту №6220, який, як заявляють в НАБУ, дозволить Генпрокуратурі та СБУ встановити контроль над бюро.

Про це у своєму Twitter написав посол Італії в Україні Давида Ла Чечілія, передає «Слово і Діло».

«Посли G7 стурбовані змістом проекту закону №6220, який представляє ризик для боротьби з корупцією», - написав Ла Чечилія.

Дипломат зазначив, що посли G7 вважають за потрібне провести консультації з вітчизняними та міжнародними акціонерами, перш ніж розглядати законопроект у Верховній Раді.

Знешкодити Ситника. Місія здійсненнаНезабаром Рада може внести законодавчі зміни, які перетворять роботу НАБУ на формальність, і розслідуванням гучних корупційних справ знову будуть займатися поліція, прокуратура й СБУ. Як і чому це відбувається, розповідає журналіст Ольга Василевська-Смаглюк.

Нагадаємо, в НАБУ заявляють, що прийняття законопроекту дозволить Генпрокуратурі і СБУ встановити контроль над бюро і може перекреслити значні досягнення правоохоронної системи України протягом останніх років.

Стурбовані цим законопроектом і активісти. Голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін вважає, що законопроект, який вносить зміни в КПК про внесення відомостей до ЄРДР і підстав закриття кримінального провадження, заборонить НАБУ розслідувати кримінальні справи, якщо розслідування за тими ж обставинами відкрили і закрили інші правоохоронні органи.

Як повідомлялося, 10 травня співробітники НАБУ в повному обсязі отримали доступ в Єдиний державний реєстр декларацій чиновників.

Також в НАБУ відзвітували про відкриття нових кримінальних справ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: