На Сицилії стартує саміт Великої сімки

Читать на русском
На Сицилії 26-27 травня відбудеться чергова зустріч глав держав і урядів країн великої сімки.

На Сицилії в місті Таорміна в п'ятницю, 26 травня, зберуться лідери країн Великої сімки, щоб обговорити такі теми, як боротьба з тероризмом, вихід Британії з ЄС і міграційну кризу.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

У саміті візьмуть участь канцлер ФРН Ангела Меркель, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, президент США Дональд Трамп, лідер Франції Еммануель Макрон, японський прем'єр Сіндзо Абе, глава британського уряду Тереза ​​Мей і прем'єр-міністр Італії Паоло Джентілоні.

Порошенко планує провести консультації з G7Глава української держави Петро Порошенко запланував консультації з лідерами Великої сімки.

Також обговорять боротьбу з радикальними угрупованнями по всьому світу, особливо, в зв'язку з недавньою терористичною атакою у Манчестері.

У Таорміні були ухвалені жорсткі заходи безпеки. Військовим, журналістам, членам делегацій і місцевим жителям були видані відмінні різнокольорові значки. Задіяні додаткові сили поліції і посилено патрулювання вулиць. Крім цього, у кількох частинах міста були встановлені металодетектори, а також камери відеоспостереження.

Раніше було названо умову повернення Росії в G7.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заявив журналістам, що передав через прем'єр-міністра Італії Паоло Джентілоні країн G7 таємне послання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: