G7 домовилася про співпрацю у протидії кібератакам

Читать на русском
На зустрічі країн Великої сімки обговорили проблеми, в тому числі недавню кібератаку на низку країн.

Міністри фінансів і глави центральних банків G7 заявили, що мають намір активізувати співпрацю з метою протидії кібератакам, підтвердили прихильність до ринкового формуванню курсів валют, але опустили в підсумковому комюніке фразу про необхідність боротьби з протекціонізмом.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«Ми працюємо над тим, щоб підвищити вклад торгівлі в зростання наших економік», - йдеться в комюніке за підсумками зустрічі в італійському Барі.

На відміну від минулорічних заяв G7 і G20, в комюніке однозначно не йдеться, таким чином, про неприйняття провідними економіками світу протекціонізму і про підтримку вільної торгівлі, і це відображає зберігаються розбіжності з цього питання між Вашингтоном та іншими столицями.

Питання про підходи до розвитку світової торгівлі, який несподівано опинився дискусійним після приходу в Білий дім Дональда Трампа, буде знову обговорюватися на майбутньому в кінці травня саміті країн G7 в Італії, пише The Wall Street Journal.

Хоча економічне зростання і набирає динаміку, у багатьох країнах він залишається нижче потенційно можливого, а баланс ризиків створює небезпеку уповільнення, констатували глави фінансових відомств, пообіцявши використовувати всі наявні в їхньому розпорядженні інструменти для підтримки зростання.

Учасники зустрічі в Барі цікавилися деталями недавньої податкової ініціативи американської адміністрації, яка передбачає зниження податку на прибуток підприємств до 15% і загрожує збільшити держборг США.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що СБУ буде створювати Національну систему кібербезпекиСказано 27 січня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

При цьому міністр фінансів США Стівен Мнучін вважає, що його колеги по «сімці» зараз все більш комфортно себе почувають з новою адміністрацією США і стали краще розуміти її підходи.

«Ми прагнемо до збалансованої торгівлі. Ми не хочемо бути протекціоністами, але залишаємо за собою таке право, якщо не будемо вважати, що торгівля ведеться справедливо і вільно », - цитує його Financial Times.

Нагадаємо, масштабна хакерська атака вразила десятки тисяч комп'ютерів в усьому світі.

Раніше штаб Макрона атакували хакери.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: