Член ЦВК: вибори у Маріуполі зірвали «регіонали», які перевдягнулися у вишиванки

Читать на русском
Зрив місцевих виборів у Маріуполі організували колишні члени «Партії регіонів», які сьогодні позиціонують себе «патріотами» України, вважає Жанна Усенко-Чорна.
Жанна Усенко-Чорна

Член Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна вважає, що зрив місцевих виборів у Маріуполі організували колишні члени «Партії регіонів», які сьогодні позиціонують себе «патріотами» України.

Про це вона сказала в інтервью «Лівому берегу», пише «Слово і Діло».

І тепер пан Хотлубей (мер Маріуполя – Ред.), який організував, за загальнопоширеними у ЗМІ відомостями, ДНРівський референдум у Маріуполі і готовий був на «прохання громади» закликати Путіна на допомогу, лишиться міським головою замість того, аби наслідувати долю Нелі Штепи», – зазначила Усенко-Чорна.

Чому виборів у Маріуполі цього року не буде? ЕкспертПолітолог пояснив, чому вибори в Маріуполі не відбудуться 15 листопада, як планують народні депутати.

Вона уточнила, що разом з Хотлубеєм також залишиться і старий склад міської ради, обраний ще за часів Януковича. «До речі, голова Донецької ВЦА Жебрівський спочатку надіслав одного листа з переліком місць, де не можна проводити вибори, а через декілька днів – іншого. І Маріупіль із Сартаною з переліку, де неможливо проводити вибори, вже зник», – повідомила член ЦВК.

Як відомо, пропрезидентська партія «Блок Петра Порошенка» пропонує призначити нову дату голосування у Маріуполі на 15 листопада, тоді як представники «Самопомочі» та «Батьківщини» наполягають на тому, щоб розпочати виборчий процес у місті з самого початку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: