Три роки після виборів мера Києва: які передвиборчі обіцянки встиг виконати Кличко

Читать на русском

25 травня, тобто трохи більше 3 років тому, в Україні відбулися вибори не лише Президента, але й міського голови столиці. Під час голосування того дня більшість киян (48,7%) віддали свої голоси за кандидата від УДАРу, народного депутата та популярного в минулому спортсмена Віталія Кличка. Друге місце тоді посіла Леся Оробець, третє – Володимир Бондаренко.

«Слово і Діло» весь цей час стежило за тим, як новообраний мер виконує свої обіцянки. Сьогодні пропонуємо вашій увазі аналіз реалізації передвиборної програми Кличка. Протягом 3 років після першого обрання (тут слід нагадати, що в 2016 році в Києві відбулися нові вибори, на яких Кличко знову переміг) йому вдалося виконати 15 передвиборчих обіцянок, що складає 41% від загальної суми (37). Ще 6 зобов’язань мера отримали статус «не виконано», 16 перебувають у процесі виконання.

Серед найголовніших досягнень столичного градоначальника – аудит фінансово-господарської діяльності органів виконавчої влади, об’єднання посади голови КМДА та мера столиці, а також ремонт і повернення Києву велотрека.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко забезпечить збільшення місць для паркуванняСказано 30 квітня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

На жаль, уже зафіксовані як невиконані такі обіцянки мера, як побудова метро на Троєщину (цей проект Кличко мав намір реалізувати до 2019 року, але потім сам же й відмовився від цієї ідеї), запуск туди ж швидкісного трамваю та пошук коштів на завершення будівництва Подільсько-Воскресенського мосту. А ще меру не вдалося домогтися того, щоби зі столичного бюджету не вилучався податок на доходи фізичних осіб.

Щодо тих обіцянок, що поки що мають статус «у процесі», «Слово і Діло» визначило такі найголовніші з них: повернення місту всіх незаконно відібраних земель, залучення інвестицій для покращення якості питної води, забезпечення лікарень та поліклінік Києва сучасним медичним обладнанням і необхідним набором ліків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: