Генпрокурор спростував заяву Сергія Лещенка щодо підозри Юрію Бойку

Читать на русском
У Генеральній прокуратурі України не готували ані повідомлення про підозру голові Опоблока Юрію Бойку, ані подання на зняття з нього недоторканності.

Співробітники Генеральної прокуратури не складати повідомлення про підозру голові фракції «Опозиційного блоку» Юрію Бойку.

Про це в ефірі програми «Право на владу» заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, коментуючи заяву народного депутата Сергія Лещенка про наявність у нього копії подання на зняття недоторканності з лідера «Опоблока», повідомляє «Слово і Діло».

«Не подання, а підозри. Лещенко про це говорить дуже давно. Відразу скажу, що справа, в якому розслідується питання так званих «вишок Бойка», перебуває в департаменті спеціальних розслідувань у пана Горбатюка. Коли Лещенко почав цю розмову я просто направив офіційний запит до Горбатюка: у вас є підозра? Офіційна відповідь: ні», – зазначив генпрокурор.

Однак, за його словами, завдяки свідченням колишнього заступника голови правління «Нафтогазу» Олександра Кацуби у слідства є можливість вийти на вищестоящих фігурантів справи.

«Станом на момент мого призначення такої справи не було, все це вигадки. Проте, отримані від Кацуби, колишнього заступника «Нафтогазу», показання, під час укладання угоди зі слідством, він заплатив 100 млн грн, відсидів близько року в СІЗО. Ці свідчення дають нам можливість вийти на вищого члена організованого злочинного угруповання про розкрадання в цій справі, який має депутатський значок», – додав Луценко.

Водночас, глава ГПУ не назвав прізвище депутата, на якого вийшло слідство.

Нагадаємо, 18 червня 2016 року Лещенко пообіцяв оприлюднити подання на зняття недоторканності та арешт Бойка, якщо Генпрокуратура не внесе це подання в Раду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: