У ГПУ прокоментували заяву Лещенка про копію подання на арешт Бойка

Читать на русском

У Генпрокуратурі з місячною паузою відреагували на заяву нардепа Сергія Лещенка про копії подання на арешт Юрія Бойка.
Юрій Бойкофото: УНІАН

Генеральна прокуратура України не складала підозру голові фракції «Опозиційного блоку» Юрію Бойку у справі про закупівлю за завищеними цінами двох самопідйомних плавучих бурових установок.

Про це йдеться в доповідній записці генерального прокурора Юрія Луценка від начальника Департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергія Горбатюка, повідомляє «Слово і Діло».

«Слідством наразі не встановлені факти підписання від імені Юрія Бойка документів (наказів, листів, протоколів, узгоджень тощо) про проведення закупівель СПБУ (самопідйомних плавучих бурових установок – Ред.), а допитані під час досудового розслідування свідки про безпосередню його причетность до злочинної схеми закупівлі платформ за завищеними цінами не повідомляли, в зв'язку з чим прямих доказів такої участі ніхто не почув і проект повідомлення про підозру не складався», – йдеться в доповідній записці, яку на своїй сторінці в Facebook оприлюднила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Раніше у листі «Слову і Ділу» народний депутат Сергій Лещенко повідомив, що має в своєму розпорядженні копію подання ГПУ на арешт Юрія Бойка.

Пізніше, нардеп від фракції «Опоблоку» Юрій Павленко заявив, що ніякого подання на арешт Бойка не існує.

Нагадаємо, 18 червня 2016 року Лещенко пообіцяв оприлюднити подання на зняття недоторканості та арешт Юрія Бойка, якщо ГПУ не внесе це подання до Верховної Ради.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: