ЗНО: які предмети найчастіше обирають учасники в областях

Читать на русском

23 травня в Україні стартувала кампанія із зовнішнього незалежного оцінювання. Цьогоріч тести складатимуть 80% випускників шкіл 2017 року, що на 5% менше порівняно з минулим роком). 13,9% учасників тестування нині складають випускники попередніх років (сертифікати про проходження ЗНО дійсні протягом кількох років). Ще 5,6% – студенти професійно-технічних навчальних закладів і ВНЗ.

Детальніше про те, які області України і за якими предметами зовнішнього незалежного тестування мають найкращі показники, – в інфографіці «Слова і Діла».

Як відомо, одним з обов'язкових предметів є українська мова і література, другий предмет випускники можуть обрати самотужки: математика або історія України. За даними Українського центру оцінювання якості освіти, лідером за відсотком учасників ЗНО, які складатимуть українську мову і літературу, є Кіровоградщина – 99,84%. Історію України наймасовіше складатимуть у Чернівецькій області – 86,31% учасників незалежного оцінювання, а математику - в Одеській (58,72%).

Серед необов'язкових предметів найбільш рейтингові – англійська мова й біологія. Зазначимо, що на першому місці за числом охочих отримати сертифікат ЗНО з англійської мови (59,1% серед усіх, хто зареєструвався) перебуває Київ, а з біології (48,55%) - Закарпаття. Найменш рейтинговим предметом серед випускників виявилася хімія, найбільше випускників складатимуть її на Житомирщині (13,1%).

Нагадаємо, учасникам зовнішнього оцінювання заборонено використовувати смарт-годинники, телефони, флеш-накопичувачі, USB-кабелі і навушники. Абітурієнтам, які користуватимуться цими девайсами, анулюють результати тестів.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська назвала порушенням прав дітей обшуки з використанням металошукача деяких учасників зовнішнього незалежного оцінювання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: