ЗНО: які предмети випускники шкіл складають найкраще

Читать на русском

Французька, німецька та іспанська мови – предмети, за якими відсоток успішного складання ЗНО по країні є найвищим. Українська мова, яку на «відмінно» минулоріч склали 13,6% одинадцятикласників, опинилася лише на третьому місці.

Такі дані за 2016 рік наводить із посиланням на Український центр оцінювання якості освіти «Слово і Діло».

Тут, щоправда, необхідно відзначити, що іноземні мови не входять до переліку обов’язкових дисциплін для тестування, більше того – французьку, німецьку та іспанську, які очолили рейтинг за успішністю складання, минулоріч обрали зовсім небагато школярів (665, 2582 і 123 учні по всій країні відповідно), тож результати порівняно з іншими дисциплінами не є репрезентативними.

Після завершення минулого навчального року була оприлюднена зведена статистика, за якою найвищий рівень знань серед усіх обов’язкових предметів для складання ЗНО українські школярі продемонстрували з української мови, на другому місці опинилася математика (5,79% на «відмінно»), на третьому – історія України (5,54%).

Популярними серед випускників шкіл предметами є англійська мова (10,17% тестів на «відмінно»), біологія (8,91%) і географія (6,24%).

Нагадаємо, раніше у Міністерстві освіти і науки розповіли про головні тенденції оновлення навчальної програми для 5-9 класів. А «Слово і Діло» на початку нового семестру вивчило основні критерії нарахування студентських стипендій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: