Посол ЄС в Україні розповів, хто перешкоджає роботі НАБУ

Читать на русском
Глава Представництва Євросоюзу в Києві повідомив, що деякі українські чиновники перешкоджають роботі Антикорупційного бюро.

В Україні є чимало людей, які перешкоджають роботі Національного антикорупційного бюро України, в тому числі й представники української влади.

Про це в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» розповів глава Представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінґареллі, повідомляє «Слово і Діло».

«В Україні багато людей, які представляють групові інтереси, матеріальні інтереси, у зв'язку з цим вони зі зрозумілих причин хочуть перешкоджати роботі НАБУ», – сказав посол.

На питання, чи є люди в українській владі, які протидіють роботі НАБУ, Мінґареллі уточнив: «Звичайно, вони всюди. Вони працюють у Раді, в уряді, вони представлені і в громадянському суспільстві, також вони представлені і в українських медіа».

Дипломат зазначив, що опір роботі Бюро пов'язаний з його професійною діяльністю. «НАБУ розслідує справи, в яких задіяні високопоставлені особи. Якщо, наприклад, я був би дуже багатим українцем, який роками крав гроші – з моменту, як Україна отримала незалежність, – то я б не хотів, щоб НАБУ було ефективним і дієвим органом. Я б робив усе для того, щоб певним чином протидіяти його діяльності», – додав він.

Нагадаємо, посол ЄС в Україні зробив заяву щодо конфлікту генпрокурора Луценка і директора НАБУ Ситника.

Раніше ГПУ почала розслідування проти першого заступника директора НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: