Геращенко розповіла про подальші дії України щодо обміну полонених

Читать на русском
Геращенко додала, що українська сторона домагається, щоб в списки на звільнення включили цивільних осіб, яких також утримують на непідконтрольних територіях.

Україна передасть ОБСЄ список зі 128 громадян України, яких незаконно утримують на окупованих територіях, з тим, щоб отримати інформацію про них.

Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко з трибуни парламенту у четвер, 25 травня, передає «Слово і Діло».

«Ми вимагаємо звільнення 128 громадян України, яких утримують на окупованій території. І ми сьогодні ще раз передамо цей список ОБСЄ з вимогою, щоб нам надали повну інформацію, де ці люди, яка їхня доля і включили до списку на звільнення», - заявила Геращенко.

Крім того, вона додала, що українська сторона домагається, щоб в списки на звільнення включили цивільних осіб, яких також утримують на непідконтрольних територіях.

Перший віце-спікер нагадала, що українському омбудсмену Валерії Лутковській на переговорах у Мінську 24 травня відмовили у вимозі відвідати в'язниці в ОРДЛО.

«Вони сказали, що якийсь омбудсмен так званої «ДНР» вже дала мандат одному депутату Верховної Ради України. Представляємо, про що йде мова», - розповіла Геращенко.

Раніше глава Служби безпеки України Василь Грицак назвав кількість бойовиків і злочинців, яких правоохоронці готові видати найближчим часом в обмін на українських заручників, яких тримають на непідконтрольних територіях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: