США розмістять системи протиракетної оборони в Польщі

Читать на русском
Плани зі створення бази американської системи протиракетної оборони в польському населеному пункті Редзіково в 2017 році залишаються в силі.

Протиракетну оборону розмістить у 2018 році і виділить на неї 90 мільйонів доларів.

Це підтвердив директор по операціях Агентства по ПРО Міністерства оборони США Гарі Пеннетт, передає «Слово і Діло».

Згідно викладеної ним інформації, на завершення будівництва цього об'єкта, оснащеного багатоцільовим зенітно-ракетним комплексом (ЗРК) Aegis Ashore, Пентагон планує виділити в 2018 році $ фінансовому році 90 млн.

США відправили ще один авіаносець до берегів КНДРАвіаносець «Рональд Рейган» ВМС США перенаправлений в район Корейського півострова в зв'язку з нещодавнім пуском балістичної ракети КНДР і, як наслідок, загостренням ситуації в регіоні.

Роботи, пов'язана з перекиданням в Польщі системі Aegis Ashore, йде «по графіку, з метою доставки (комплекс) в 2018 році року», підкреслювалися в матеріалах, якими оперували Пеннетта. Він виступив на брифінгу для журналістів, присвяченому оприлюдненню проекту бюджету Агентства по ПРО на наступний фінансовий рік.

Ще одну базу з комплексом Aegis Ashore США створили в румунському містечку Девеселу, поставивши її на оперативне чергування 12 травня 2016 року. Росія висловлює стурбованість у зв'язку зі створенням цих двох баз.

Як повідомив Пеннетт, у цілому роботи, що відносяться до ЗРК Aegis, в майбутньому році передбачається профінансувати в обсязі $ 1,7 млрд. Частину цих коштів планується спрямувати в тому числі на закупівлю 34 перехоплювачів SM-3 IB, щоб довести їх загальну кількість до 287 одиниць, а також на придбання шести SM-3 IIA, уточнив представник Агентства по ПРО.

Відзначимо, що США планує в три рази скоротити допомогу Україні.

Нагадаємо, Штати будуть тісно взаємодіяти з Британією в процесі розслідування в зв'язку з терактом в Манчестері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: