ЗМІ: Трамп хоче замінити військові гранти для України на кредити

Читать на русском
Згідно з внутрішнім меморандумом Держдепу, на кредити може бути замінена безоплатна допомога Пакистану, Тунісу, Лівану, Україні, Колумбії, Філліпінам, В'єтнаму тощо.

Президент США Дональд Трамп вніс свої пропозиції щодо бюджету, які включають заміну на кредити грантів на розвиток оборонної сфери низки країн, в тому числі України.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на американських чиновників, передає «Слово і Діло».

У разі затвердження Конгресом ці пропозиції вплинуть на допомогу десятку країн на суму до одного мільярда доларів.

Згідно з внутрішнім меморандумом Держдепу, на кредити може бути замінена безоплатна допомога Пакистану, Тунісу, Лівану, Україні, Колумбії, Філліпінам, В'єтнаму тощо.

Медведчук таємно спілкувався зі штабом Трампа про співпрацю Росія-США – ЗМІУкраїнський олігарх і кум президента РФ Володимира Путіна Віктор Медведчук вів таємні переговори зі штабом президента США Дональда Трампа, в тому числі і про співпрацю між Росією і США.

Зазвичай Офіс Держдепу з військової допомоги отримує близько 6 мільярдів доларів на розподіл у якості військових грантів. У цю суму входить понад три мільярди доларів на Ізраїль, 350 мільйонів доларів – на Йорданію і близько 1,3 мільярда на Єгипет. Ці гранти в бюджеті 2018 року будуть збережені.

Безоплатну допомогу для багатьох інших країн буде перетворено на позики.

У Конгресі вважають, що такий крок призведе до посилення Росії та Китаю. У закритому меморандумі Держдепартаменту також говориться, що для України таке рішення може призвести до зниження можливостей у боротьбі з бойовиками Донбасу, яких контролює Росія.

Зазначимо, раніше США й Саудівська Аравія уклали оборонні контракти на 110 млрд доларів.

У свою чергу, один із засновників сервісу мікроблогів Twitter Еван Вільямс вибачився за те, що Дональд Трамп святкував перемогу під час президентських перегонів в США завдяки сервісу мікроблогів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: