Луценко розповів про своє найбільше досягнення на посаді генпрокурора

Читать на русском
Луценко подякував депутататам, які підтримали зміни до закону про заочне засудження і цим зірвали плани розвалити справу Януковича та інших його спільників.

Найбільшим своїм досягненням за рік роботи генпрокурор Юрій Луценко вважає початок суду над екс-президентом Віктором Януковичем.

Про це він заявив під час звіту у Верховній Раді, повідомляє «Слово і Діло».

«Найбільшим своїм досягненням за рік роботи на посаді генпрокурора я вважаю завершення слідства і початок судового процесу над Януковичем, який звинувачується у державній зраді українського народу. І це лише перший крок. Саме колишній президент став символом зла для Майдану і мільйонів українців. Я як генпрокурор доведу це в суді. Зло буде покаране», - зазначив Луценко.

Він також подякував депутататам, які підтримали зміни до закону про заочне засудження і «цим зірвали плани розвалити справу Януковича та інших його спільників».

За словами генпрокурора, завдяки цьому закону, незважаючи на рішення Інтерполу про зняття з розшуку Януковича і його оточення, вдасться притягнути до відповідальності всіх, хто грабував українців і ховається за межами країни.

Як відомо, Інтерпол на сьогоднішній день не шукає нікого з високопосадових осіб часів президентства Віктора Януковича, включно з самим екс-президентом.

Раніше Луценко заявив, що нардеп групи «Відродження» Геннадій Бобов погодився заплатити 1 мільйон доларів несплачених податків.

Також Луценко визнав, що у справі про вбивство журналіста «Української правди» Павла Шеремета слідство допустило помилку, не вилучивши один з найважливіших відеозаписів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: