Генпрокурор Луценко відзвітує про виконання своїх обіцянок

Читать на русском
Генпрокурор Юрій Луценко сьогодні і завтра буде звітувати про рік роботи в Генеральній прокуратурі: спочатку перед депутатами, потім – перед журналістами.
Юрій ЛуценкоФото: "Право на Владу"

Сьогодні, 24 травня, відбудеться офіційний звіт генерального прокурора Юрія Луценка про рік його роботи в Генпрокуратурі перед народними депутатами. Виступ Луценка у Верховній Раді заплановано на 12:30.

Завтра, 25 травня, генпрокурор прийде на ефір ток-шоу «Право на Владу» на телеканалі «1+1», де відповість на питання журналістів і громадських активістів. У тому числі Луценку доведеться відзвітувати про стан виконання обіцянок, зафіксованих «Словом і Ділом». Початок передачі о 22:00.

Річниця генпрокурора Луценка: за виконання обіцянок – «три з мінусом»Поки що Луценко виконав лише кожну дев'яту обіцянку, яку дав на посаді генерального прокурора, тож влаштовувати тоталізатор щодо обіцянок, які поки перебувають у процесі виконання, не ризикнули б навіть найсміливіші букмекери.

Нагадаємо, серед народних депутатів шириться невдоволення роботою генерального прокурора. Йому закидають повільне розслідування справ Майдану, резонансних вбивств, дій колишніх керівників країни, а також недостатньо ефективну боротьбу з корупцією і незаконним видобутком бурштину. Депутат від «Самопомочі» Єгор Соболєв, який активно ратує за відставку Луценка, навіть пообіцяв опублікувати прізвища депутатів, які підтримають рішення про недовіру генпрокурору (і окремо тих – хто відмовиться це зробити).

Додамо, що загальний рівень відповідальності Юрія Луценка становить лише 34%. Щоб переконатися, наскільки добре Ви орієнтуєтеся в заявах глави ГПУ, пропонуємо пройти спеціальний тест.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: