Нардепи збирають підписи за недовіру генпрокурору

Читать на русском
Соболєв висловив подяку всім нардепам, які вже поставили свій підпис за недовіру генпрокурору.
Юрій Луценко

У Верховній Раді збирають підписи нардепів за недовіру генпрокурору Юрію Луценку.

Про це заявив представник «Самопомочі» Єгор Соболєв в ході ранкового пленарного засідання 19 травня, повідомляє «Слово і Діло».

«На цьому аркуші недовіра генеральному прокурору. Він був призначений рік тому і за цей рік Янукович та Клюєв більше не розшукуються Інтерполом, тому що генеральна прокуратура не надала доказів їхньої відповідальності за ті злочини, котрі вони скоїли. Десятки «беркутівців» й інших людей, які причетні до розстрілу на Євромайдані втекли в Росію, - спокійно вийшли з зали суду і спокійно зникли», - сказав нардеп.

Перший рік прокурорства. Як Луценко справляється зі своїми обов’язками? ТЕСТ«Слово і Діло» пропонує пройти тест за обіцянками генерального прокурора Юрія Луценка, який 12 травня святкує першу річницю на посаді.

«Конституційний суд України, який надавав Януковичу диктаторські повноваження, спокійно продовжує працювати як Конституційний суд України, - нікому не оголошено підозру, чоловік, який придумав, як зробити Януковича диктатором, залишається виконуючим обов'язки, залишається головою Конституційного суду. Коли президент, коли інші топ-чиновники держави не виконують своїх обов'язків або зловживають цими обов'язками, - завдання парламенту кожної держави - стати на бік людей і робити те, чого від них люди чекають», - повідомив Соболєв.

Він висловив подяку всім нардепам, які вже поставили свій підпис за недовіру генпрокурору.

«Конституція дає нам право робити такий крок, коли генеральний прокурор не виконує своїх обов'язків, коли він не втілює ті завдання, які поставило перед ним суспільством», - пояснив нардеп.

Він пообіцяв публікувати імена людей, які не готові оголосити недовіру главі ГПУ.

«Я з сьогоднішнього дня починаю публікувати прізвища всіх народних депутатів, які висловилися за недовіру генеральному прокурору і всіх, хто відмовляється це робити. Генеральний прокурор, який не виконує свою роботу, повинен бути звільнений», - зазначив Соболєв.

Раніше голова фракції «Блок Петра Порошенко» Артур Герасимов запропонував запросити для звіту генпрокурора у Верховну Раду.

Нагадаємо, що 15 травня 2016 року Луценко заявив, що в разі провалу на посаді генерального прокурора України піде з будь-політичному та суспільному житті. Подивимося, чи виконає він свою обіцянку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: