З початку року отруїлися неякісними продуктами вдвічі більше українців, ніж торік

Читать на русском
З початку року від спалахів кишкових інфекцій в Україні постраждало 747 осіб, з яких понад 85 відсотків - діти.

З початку року від спалахів кишкових інфекцій в Україні постраждало 747 осіб, з яких понад 85% - діти.

Про це повідомили у Держспоживчслужбі, передає «Слово і Діло».

«За оперативними повідомленнями територіальних органів Держспоживчслужби, з початку поточного року станом на 18 травня 2017 працівники Держспоживчслужби взяли участь у розслідуванні 60 спалахів кишкових інфекційних захворювань, в результаті яких постраждало 747 осіб, з них 639 дітей (85,5%)», - йдеться у відповіді.

Також у службі зазначили, що за аналогічний період 2016 було зареєстровано 37 спалахів, в результаті яких постраждало 345 осіб, з них 214 дітей (62,1%).

Таким чином, кількість отруєнь, як і кількість постраждалих від них осіб, зросли в два рази.

Спалахи реєструвалися майже на всіх адміністративних територіях, за виключенням Івано-Франківської та Луганської областей. Найбільшу кількість спалахів цьогоріч було зареєстровано у Одеській (6), Київській областях і в м. Києві.

У службі додали, що велика кількість спалахів зареєстровано в організованих дитячих колективах - 45 (75%). З об'єктами ресторанного господарства і торгівлі пов'язано лише 5 спалахів. Серед населення у побуті зареєстровано 10 спалахів.

Кабмін повертає регулювання цін на алкоголь у зв'язку з масовими отруєннямиУряд повертає регулювання цін на алкогольні напої шляхом встановлення мінімальних цін, скасування яких було головною причиною зростання контрафакту та множинних випадків отруєнь сурогатом.

За словами нардепа Тригубенко, хоч в Держспоживчслужбі визнають погіршення санітарно-епідемічної ситуації, однак не поспішають із заходами, щоб змінити статистику в кращу сторону.

Додамо, що цього року в Києві захворюваність дітей на гострі кишкові інфекції збільшилася у 2,2 рази.

Раніше повідомлялося, що кількість людей, які постраждали від отруєння тортом в Одесі, зросла до 72 осіб.

Нагадаємо, у Держспоживчслужбі прокоментували масове отруєння учасників фестивалю в Кам'янці-Подільському.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: