Кабмін повертає регулювання цін на алкоголь у зв'язку з масовими отруєннями

Читать на русском
Встановлення мінімальних цін на алкоголь має підвищити ефективність боротьби з тіньовим ринком і, як наслідок, суттєво знизити кількість отруєнь сурогатом.

Уряд повертає регулювання цін на алкогольні напої шляхом встановлення мінімальних цін, скасування яких було головною причиною зростання контрафакту та множинних випадків отруєнь сурогатом.

Про це повідомляє Асоціація легальних виробників алкоголю за підсумками зустрічі з першим віце-прем'єром – очільником Мінекономрозвитку Степаном Кубівим, передає «Слово і Діло».

«В ході зустрічі 11 жовтня було досягнуто домовленості про негайне встановлення мінімальних роздрібних цін на алкоголь. Кубів пообіцяв, що це питання буде вирішене протягом десяти днів», – йдеться в повідомленні.

В Асоціації назвали позицію МЕРТ конструктивною, що має підвищити ефективність боротьби з тіньовим ринком алкоголю і, як наслідок, суттєво знизити кількість отруєнь сурогатом.

Як повідомлялося раніше, з 13 жовтня набув чинності закон, який скасовує для невеликих виробників необхідність купувати за 500 тисяч гривень на рік ліцензії на оптову торгівлю вином, виготовленим із власної, а не придбаної сировини.

Правоохоронці встановили канал надходження в Харківську область метанолу для виготовлення сурогатного алкоголю, в результаті вживання якого померли 38 осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: