Петренко: якщо Росія істерить з приводу чергових санкцій, отже вони ефективні

Читать на русском
Міністр зазначив, що скарга Росії до СОТ отримає належну юридичну оцінку з боку України, так само як і від членів міжнародної організації.

Скарга Росії на українські санкції до Світової організації торгівлі - яскравий приклад ефективності блокування російських інтернет-сервісів в Україні.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Наша позиція дуже чітка: ми маємо право робити такі обмеження і ці обмеження стосуються національної безпеки. Якщо Росія істерить про те, що їхні економічні права порушені тим, що ми ввели чергові санкції і заблокували частину ..., яка контролюється ФСБ («ВКонтакте», «Однокласники» - ред.), то, напевно, ці санкції ефективні, якщо Росія так збудилася на таку дію української влади», - сказав він.

Міністр додав, що скарга Росії до СОТ отримає належну юридичну оцінку з боку України, так само як і від членів міжнародної організації.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО, яким передбачено блокування російських поштових сервісів Mail.ru, Yandex.ru і Yandex.ua, російських соціальних мереж «Одноклассники» і «Вконтакте», пошукача Yandex і супутніх сервісів.

У відповідь Росія направила до Світової організації торгівлі [запит на проведення консультацій у зв'язку з санкціями, які Україна вводить з 2014 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: