Порошенко повідомив Меркель про «нові реалії» на Донбасі

Читать на русском
«Ми не бачимо жодної альтернативи Мінським угодами і наполягаємо на їхньому повному виконанні», - додав президент.

Незважаючи на нові реалії, в яких перебуває Україна та її окуповані РФ території, альтернативи Мінським угодами немає. Їх виконання необхідно повернути у конструктивне русло.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час спільного брифінгу з канцлером ФРН Ангелою Меркель 20 травня, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Є нові реалії: коли президент РФ Володимир Путін видав указ про визнання фейкових документів (виданих в ОРДЛО - ред), російський уряд розповсюдив рублеву зону РФ на окуповані території України ... Також маємо конфіскацію активів, що належать Україні та українським громадянам на окупованих територіях ... З урахуванням цих реалій ми повинні рішуче діяти далі, щоб повернути «Мінськ» у конструктивне русло», - заявив Порошенко.

Послання щодо виконання «Мінська»: позиція Києва і зона відповідальності БерлінаПолітичний експерт розповів про пріоритетність виконання Мінських угод для врегулювання конфлікту на Донбасі.

«Ми не бачимо жодної альтернативи Мінським угодами і наполягаємо на їхньому повному виконанні», - додав президент.

«Частина переговорів сьогодні буде присвячена підвищенню ефективності імплементації «Мінська», в т.ч. Росією, а також тому, що потрібно зробити, щоб на сході України були виконані вимоги щодо білоруського режиму припинення вогню, відведення важкої техніки та артилерії, звільнення заручників та імплементації всього комплексу безпеки, який є передумовою політичного процесу», - додав Порошенко.

Говорячи про підписання «безвіза» з ЄС, яке відбулося 17 травня, Порошенко зазначив, що це є «остаточним виходом України з радянської імперії, остаточним поверненням України до сім'ї європейських народів і визнанням реформ і змін, які відбулися в Україні за останні 3 роки».

Раніше Порошенко і Меркель обговорили «нормандський формат» за участі Макрона.

Також відзначимо, напередодні в парламенті Німеччини відбулися дебати на тему «Німецька історична відповідальність перед Україною».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: