Меркель і Макрон домовилися реформувати ЄС разом

Читать на русском
Німецький канцлер Ангела Меркель і президент Франції Емманюель Макрон домовилися розробити «дорожню карту» реформ для посилення і зміцнення Євросоюзу і єврозони.

Німецький канцлер Ангела Меркель і президент Франції Емманюель Макрон домовилися розробити «дорожню карту» реформ для посилення і зміцнення Євросоюзу і єврозони.

Про це лідери двох країн оголосили на спільній прес-конференції в Берліні в понеділок, пише «Слово і Діло».

«У нас є загальна переконаність, що ми зараз повинні займатися не тільки виходом Великобританії з ЄС, а й про те, як ми можемо зробити Євросоюз і, перш за все, єврозону тісніше переплетеними і стійкими до криз», - підкреслила Меркель.

«Нам потрібно більше прагматизму, менше бюрократії і Європа, яка забезпечує захист своїм громадянам», - заявив Макрон, додавши, що буде «відкритим, прямим і конструктивним партнером» для Німеччини.

Від де Голля до Макрона: президенти Франції і їхні політичні платформиЗа час «П'ятої республіки» у Франції змінилося вісім президентів: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про їхні політичні платформи і рівень підтримки виборцями.

Берлін готовий в рамках процесу реформування ЄС і до перегляду європейських угод, «якщо це буде мати сенс», зазначила канцлер ФРН. Аналогічно висловився і французький президент: «Для нас тут немає ніяких табу».

Меркель і Макрон домовилися, що ключові міністри двох держав зустрінуться для обговорення співпраці і спільного плану перетворень незабаром після парламентських виборів у Франції, які пройдуть в середині червня.

Як повідомлялося, напередодні Макрон призначив нового прем'єр-міністра Франції. Ним став 46-річний Едуард Філіп, мер міста Гавр.

Нагадаємо, партія Меркель перемогла на регіональних виборах в Німеччині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: